X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe)

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar £ British Pound
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe)

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar £ British Pound

Kentimiz İzmit Tescilli Simiti

AnasayfaYazılarHaber ve DuyuruKentimiz İzmit Tescilli Simiti
KAMPANYA!
Anında Araç Kirala

Şimdi Üye Ol!
İlk kiralamada %10 Ek İndirim Kazan

Hemen Üye Ol!

Kentimizi Tanıtalım Ve Tescilli Simiti

Coğrafi İşaretin Adı : İzmit Simidi

Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri:
İzmit Simidi burgulu, halka biçiminde, üzeri susamla kaplı, rengi sarıdan kahveye dönük, dışı çıtır çıtır, içi
yumuşak ve tüketildiğinde kuru gelmeyen bir simittir.

İzmit Simidi, üretim metodu ve burgulu dış görünüşü ile farklılaşarak yöreyle ünlenen bir üründür.

Üretim Metodu:                                                                                                                                                      Malzemeler
Hamur için: 50 kg un, 22 lt su, 900 g tuz ve 400 g yaş maya
Üzeri için: Üzüm pekmezi, %60-70 pekmez, %30-40 su
Susam

Un, su, yaş maya ve tuz karıştırılıp 30-35 dakika yoğrulur. Yoğurma işleminin uzun tutulması simidin lezzeti
açısından önemlidir. İstenen miktar (120 gr), ikiye bölünüp 30 cm kadar burgu şekli verilerek uzatılıp birleştirilerek
halka şekli verilir. Bu halkalar, önce % 30-40’ı kadar sulandırılmış üzüm pekmezine ardından da susamın içine
batırılıp çıkarılır. Daha sonra palet arabalarında yaklaşık olarak 20 dakika bekletilir.

Bu bekleme işlemi uzarsa
kabaran simidin içi boş olur. Dinlenme süresi bu süreden az olursa da simit incelir. Dinlenen simitler yaklaşık 275
°C derecede taş fırında 7-8 dakika pişirilir. Kısa sürede pişirilmesi istenen renge ve lezzete ulaşılmasını sağlar.

Coğrafi Sınır İçerisinde Gerçekleşmesi Gereken Üretim, İşleme ve Diğer İşlemler:
İzmit Simidi, üretim metodu ve burgulu dış görünüşü ile farklılaşarak yöreyle ünlenmiştir. İzmit Simidinin
üretim metodu, yörenin beşeri sermayesi ile kuşaklar boyu aktarılan kültürel bilgi birikimi ile yaşamını devam
ettirmiştir.

Bu yönüyle ürünün tüm üretim aşamalarının yörede gerçekleşmesi gereklidir.


Top